open-navfaktor-logo
search
Reagovao i kapiten
Incident nakon utakmice: Izborili nokaut fazu Lige prvaka i potukli se s navijačima
U zaštitu saigrača stao je kapiten Memphis Depay na način da je navijaču uvredljivu zastavu istrgao iz ruke
11.12.2019. u 08:32
get url
text

Na lijepu noć u Lyonu mrlju su bacili incidenti. Nakon remija Lyona i Leipziga (2:2) francuski predstavnik je izborio nokaut fazu Lige prvaka, a poslije utakmice nekoliko igrača Lyona, uključujući i kapitena Memphisa Depaya, odlučilo je da riješi nesuglasice sa navijačima.

Nakon što je sudija odsvirao kraj meča, grupa navijača Lyona spustila se na travnjak sa tranparentom "Marcelo odlazi". Uz poruku defanzivcu Lyona bio je i crtež magarca, koji predstavlja omraženog člana tima.

U zaštitu saigrača stao je kapiten Memphis Depay na način da je navijaču uvredljivu zastavu istrgao iz ruke. Poslije toga su prema Depayu krenuli brojni navijači, koje su zaštitari i policajci zaustavljali. Neki su uspjeli doći do Depaya, ali ubrzo su stigli i ostali igrači Lyona te im se suprostavili.

Marcelo se navijačima Lyona zamjerio tokom poraza kod Benfice, također u LP, nakon kojeg su ga počeli napadati na društvenim mrežama i vrijeđati na utakmicama. Ostali igrači Lyona solidarizirali su se s Marcelom i zato više ne pozdravljaju navijače nakon pobjeda.

Memphis Depay je nakon meča rekao da je bijesan i ljut.

- Nismo odigrali onako kako možemo, ali prošli smo dalje. Znate li koliko je teško igrati kada znate da je jedan od nas u sukobu s navijačima - izjavio je kapiten Lyona.

- Ako dođete na stadion, morate nas podržati. Ali morate podržati cijeli tim, a ne odabrane igrače - poručio je Depay.

Predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas obećao je da će protiv navijača koji su nosili transparent biti poduzete sankcije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.