open-navfaktor-logo
search
Šukrija Meholjić
"Inat proslava neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska"
Šukriju Meholjića rat je natjerao da 1993. sa porodicom napusti Srebrenicu. Nikada se nije prestao truditi da se istina o genocidu čuje što dalje. Šukrija je autor više stotina karikatura koje svjedoče o njegovom bolu, ali i neumornoj borbi. Danas živi u Norveškoj
09.01.2020. u 09:50
get url
text

Šukriju Meholjića rat je natjerao da 1993. sa porodicom napusti Srebrenicu. Nikada se nije prestao truditi da se istina o genocidu čuje što dalje. Šukrija je autor više stotina karikatura koje svjedoče o njegovom bolu, ali i neumornoj borbi. Danas živi u Norveškoj. 

-Historijske i pravne činjenice nas bolno podsjećaju da je 9. januar dan početka zla i genocidne agresije na Bosnu i Hercegovinu. Proslava 9. januara je "Inat proslava neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska" i nova uvreda za žrtve, a peživjelima dodatno pomračenje perspektive suživota na ovim prostorima.

Zašto vođe "nebeskog naroda" još poriču i neće da čuju vrisak krvi pokošene mladosti koji se do neba čuo i još i danas odzvanja sa stratišta širom Bosne i Hercegovine od Prijedora, Sanskog mosta, Ključa, Vlasenice, Zvornika, Bratunca, Foče, Višegrada... pa do Srebrenice? Zašto? - pita se Meholjić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.