open-navfaktor-logo
search
Zavod PIO Tuzla
Ima teške povrede glave: Operisana žena koju je starac napao čekićem
U Tužilaštvu nam je rečeno da će napadač danas biti predat u njihovu nadležnost, a nakon što bude ispitan, tužilac će donijeti odluku o kvalifikaciji krivičnog djela koje mu se stavlja na teret
22.11.2019. u 13:21
get url
text
Zavod PIO u Tuzli
Zavod PIO u Tuzli

Zaposlenica Zavoda PIO iz Tuzle J. I., koju je jučer na radnom mjestu napao stariji muškarac, jučer je podvrgnuta operativnom zahvatu na Klinici za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla. Njen napadač, 71-jednogodišnji Đ. V. iz Tuzle, još je pod nadzorom policije, a kasnije će biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

U Kantonalnoj administrativnoj službi Zavoda PIO nezvanično saznajemo da je muškarac došao u njihove prostorije noseći čekić i očito je imao namjeru da nekoga napadne. Također saznajemo da je žena neposredno nakon napada izjavila da ne poznaje čovjeka koji ju je napao, tako da je moguće da se našla na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Navodno je riječ o čovjeku koji je već duže vrijeme u penziji, pa nikome u Zavodu PIO još nisu jasni motivi napada.

- Povrijeđena žena nakon operativnog zahvata smještena je na Kliniku za neurohirurgiju i trenutno je u stabilnom stanju. Pored povreda glave, ona ima i povrede ruku - rekla je za Faktor Ersija Aščerić-Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

U Kantonalnom tužilaštvu TK rečeno nam je da će napadač danas popodne biti predat u njihove nadležnost, a nakon što bude ispitan, postupajući tužilac će donijeti odluku o kvalifikaciji krivičnog djela koje mu se stavlja na teret.

S obzirom na to da je žena zadobila teške povrede glave nanesene čekićem, te da ju je napadač udario tridesetak puta, nije isključeno i da bude osumnjičen za pokušaj ubistva, a u tom slučaju sasvim je očekivano i određivanje pritvora.

Podsjećamo, nešto slično je u januaru ove godine uradio profesor engleskog jezika Fuad Isabegović, koji je svoje kolegice, direktoricu i pedagogicu Gimnazije "Ismet Mujezinović" u Tuzli, napao macolom i zadao im udarce u glavu.

Ovaj napad je tužilaštvo okvalifikovalo kao dvostruki pokušaj ubistva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.