open-navfaktor-logo
search
Problemi Australke
Ima noge duge 131,6 centimetara, pa u avionu mora sjediti do izlaza
Ova Australka visoka je čak 186 centimetara, a poređenja radi, prosjek visine njenih zemljakinja iznosi 161,8 cm, a za muškarce 175,6 cm
10.11.2019. u 21:04
get url
text

Caroline Arthur (42) ima noge koje su od kukova duge 131,6 centimetara i zauzimaju 69 posto njenog tijela.

Ova Australka visoka je čak 186 centimetara, a poređenja radi, prosjek visine njenih zemljakinja iznosi 161,8 cm, a za muškarce 175,6 cm. 

U razgovoru za "Daily Mail" bivša manekenka podijelila je neke od prepreka na koje svakodnevno nailazi.

- Putovanje mi je pravi izazov. Red do izlaza u avionu je neophodan jer ne mogu sjediti na uobičajenim sjedištima. Uvijek ih pomičem unatrag što je više moguće - kaže Caroline.

Oduvijek je bila viša od svih ostalih učenika u razredu, a dok je odrastala bila je vrlo nesigurna.

- Imala sam pjegice, duge mršave noge i kratko tijelo, a bila sam i izuzetno mršava. Bila sam najviša u svojoj osnovnoj školi, a u posljednjem razredu i od profesora. I naravno, djeca su bila okrutna - kaže Arthur, te dodaje da su je tada često nazivali "Caroline The Powerline".

Kupovina odjeće bio joj je, ističe, velik izazov.

- Mama mi je obično kupovala stvari, a hlače bi mjerila do svojih pazuha. Nije bilo bitno jesu li velike u struku, stavila bi kaiš ili bi ih baka malo suzila – priča Caroline.

Unatoč tome što se borila s pronalaženjem odjeće u svojoj veličini, Caroline danas više nema problema pošto postoje web stranice za žene s odjećom svih veličina. Njen 16-godišnji sin Cooper sada je viši od majke, i ima čak 205 centimetara, dok je 18-godišnja kćerka Zoe niža i ima 175 centimetara.

- Većina ljudi fascionirana je našom visinom, pa često mene i sina pitaju igramo li košarku ili kakvo je vrijeme gore – priča Arthur.

Prije tri godine Caroline je pokušala srušiti Guinnessov rekord, ali pretekla ju je Ruskinja Svetlana Pankratova, čije su noge duge 132 centimetra.

- Iz Guinnessa su rekli da postoji mogućnosti promjene mjerenja, odnosno uvođenja novog rekorda, uzimajući u obzir omjer nogu i tijela. Ako bude tako ja ću sigurno "uzeti" rekord jer mi je omjer 69 posto - kaže Caroline.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My legs are amongst the longest in the world measuring at 51.6 inches long!!! #longestlegs #dog #puppylove #hugo #measuring #tallwomen #legs

A post shared by Caroline A (@carolineaarthur) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Family vacay time #samui #myhappyplace #vacay #lovemylife #family #thailand

A post shared by Caroline A (@carolineaarthur) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.