open-navfaktor-logo
search
Karić se pohvalila
Ima li Grad Sarajevo dozvolu za rekonstrukciju zgrade Vječne vatre, evo šta kaže vlasnik objekta
Gradonačelnica Grada Sarajeva Benjamina Karić pohvalila se kako je završen glavni projekat rekonstrukcije zgrade Vječne vatre u Sarajevu a čija je izrada koštala nevjerovatnih 450.000 KM.
02.04.2023. u 08:26
get url
text

Zgrada nije vlasništvo Grada Sarajeva, pa se postavlja pitanje da li imaju dozvolu vlasnika za radove na objektu.

- Uskoro će jedna od najljepših građevina u našem gradu zablistati punim sjajem. Za ljepše lice našeg grada - objavila je na Facebooku Karić.

Zgrada Vječne vatre u ulici Maršala Tita je u vlasništvu Službe za zajedničke poslove Federacije BiH, potvrdili su nam u ovoj službi.

- Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije BiH je u zemljišnim knjigama upisana kao vlasnik predmetne nekretnine zgrade Vječna vatra. Grad Sarajevo je na osnovu odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine trenutni korisnik dijela prostora u zgradi Vječna vatra.

Vlada FBiH je donijela odluku kojoj je data saglasnost Gradu Sarajevu za izvođenje radova na obnovi i rekonstrukciji dijela objekta u ulici Maršala Tita na broju 62 - naveli su iz Službe za zajedničke poslove FBiH.

Dodaju kako je Služba postupajući po zaključku Vlade FBiH pokrenula proceduru u vezi sa stavljanjem van snage dijela odluke koja se odnosi na dodjelu dijela zgrade Vječne vatre Gradu Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.