open-navfaktor-logo
search
Italijanski list
Il Messaggero "objasnio" zašto je Mourinho odlučio zadržati Džeku
Godine, visina plaće, ugovor koji istječe za manje od godinu, stvari su koje nisu išle u prilog kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki kada je riječ o njegovom ostanku na Olimpicu.
27.07.2021. u 11:02
get url
text

Ipak, kvalitete koje posjeduje iskusni napadač teško je naći, zbog čega je Mourinho čvrsto odlučio da ga zadrži, prenosi portal Laroma24.it pisanje rimskog lista Il Messaggero.

VEZANI TEKST - Spakovali kofere: Džeko i saigrači stigli u domovinu svog trenera

- Bosanac nije karijeru želio završiti u Fenerbahčeu, klubu koji mu je ponudio konkretnu saradnju. Ukoliko bi i napuštao Romu, otišao bi samo u tim koji igra važnu ulogu, vjerovatno u Italiji - navodi spomenuti portal.

Navodno bi Juventus mogao biti zainteresovan za Džekine usluge, o čemu se pričalo i ranije, i to u slučaju da Cristiano Ronaldo napusti Staru damu. Ipak, Friedkini ne žele ni da čuju o odlasku Džeke u Juventus bez plaćenog obeštećenja.

Ranije su italijanski mediji pisali kako je Džeko svoj odlazak sa Olimpica navodno uvjetovao da bude besplatan, odnosno da tim u koji bude prelazio za njega ne plati obeštećenje.

Koliko Special One cijeni Edina, možda najbolje pokazuje posljednji prijateljski meč, u kojem je nakon gola Džeke portugalski stručnjak Borji Mayoralu pokušao pokazati koliko su bitne kretnje koje pravi iskusni bh. napadač.

Rad sa Mourinhom upravo je jedan od razloga zbog kojih je iskusni napadač odlučio ostati u Romi. Portugalac je od prvog dana priprema podigao samopouzdanje kod Dijamanta, a pred stručnim štabom mu je pokazao veliko povjerenje.

I činjenicom da je Džeku zaštitio od glasina da je daleko od kapitenske trake, Mourinho se ponio zaštitnički prema trećem najboljem strijelcu u historiji kluba.

Promjene koje se odnose na Rominu potražnju na tržištu jasno govore da će Džeko i sljedeće sezone imati važnu ulogu u timu Rome jer u Vučici sada traže polivalentnog igrača kojeg bi mogli rotirati na više pozicija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.