open-navfaktor-logo
search
Pred meč u Bijeljini
Ikić: Atmosfera je odlična, kompletni dočekujemo susret s Radnikom
Derbi prvog kola, u kojem su na Grbavici savladali Velež s 3:0, odbrana Željezničara apsolvirala je bez primljenog gola.
06.08.2020. u 12:22
get url
text

Za ovaj statistički podatak najzaslužniji je svakako golman Plavih Filip Erić, koji je kod rezultata 0:0 odbranio zicer Fejsalu Muliću, ali i u nastavku meča imao nekoliko zapaženih intervencija, što mu je i donijelo mjesto u Faktorovom idealnom timu 1. kola.

VEZANI TEKST - Šta je poremetilo Amara Osima u pripremi Želje za Radnik?

Ipak, ni stoperski par Kosorić - Ikić, nije loše odradio svoj dio posla.

- Otvorili smo dobro prvenstvo, s pobjedom. Sada idemo na teško gostovanje Radniku. Očekujemo pobjedu i trebamo nastaviti dobar niz - kazao je hrvatski defanzivac Frane Ikić, te dodao:

- Već u utorak nas očekuje utakmica s Borcem, tako da se nadamo da ćemo u dobroj atmosferi dočekati ovaj susret.

Stoper Plavih smatra kako se on i saigrači trebaju ataptirati na nove uvjete, a zahlađenje bi koliko-toliko trebalo biti olakšanje Ikiću i njegovim saigračima.

- Malo je zahladnilo, nadamo se da neće biti tako vruće kao što bi trebalo biti u ovo doba godine. Ma kakvo vrijeme da bude mi trebamo izaći na teren i dati sve od sebe - poručio je Ikić.

Atmosfera u svlačionici Plavih je odlična tvrdi stasiti stoper.

- Atmosfera u ekipi je odlična, pogotovo nakon te prve pobjede protiv Veleža. Vraća nam se nekoliko igrača, i može se reći da kompletni dočekujemo utakmicu s Radnikom - rekao je Ikić na kraju.

Susret između Radnika i Željezničara igra se sutra od 17 sati uz direktan prijenos na kanalu Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.