open-navfaktor-logo
search
Engleski reprezentativac
Igrao u poderanim kopačkama, sada će ga City platiti 100 miliona funti
Fudbalski reprezentativac Engleske i kapiten Aston Ville Jack Ggrealish uskoro bi trebao postati novi član Manchester Cityja.
04.08.2021. u 19:13
get url
text

Informacije koje su se pojavile u nekoliko engleskih medija govore kako će Građani za usluge Grealisha platiti 100 miliona funti.

Grealishu zasigurno neće biti napustiti voljeni klub, tim za koji navija, no na Etihadu su odlučili "odriješiti kesu" pa će veznjak brzo preboljeti odlazak sa Villa Parka.

Zanimljivo da je ne tako davno menadžer Građana Pep Guardiola kazao kako njegov klub nema novca za velike transfere, a sada će samo za jednog igrača "iskrcati" stotinu miliona funti.

Grealish će među navijačima Ville ostati upamćen i po tome što je dao veliki doprinos pri povratku kluba u Premier ligu. 

U sezoni 2018/2019 Grealish je u poderanim kopačkama svoj tim odveo do pobjede nad Derby Countyjem (2:1), a cijelu utakmicu na Wembleyju odigrao je baš u tim kopačkama.

Jedne prilike je objasnio i zašto je igrao u njima, iako su bile u fazi raspadanja.

- Vratio sam se nakon povrede i nisu bile ovakve, bile su potpuno nove. Nakon toga sam u njima zabio nekoliko golova i upisao par asistencija. One su moje sretne kopačke i morao sam ih zadržati - objasnio je Grealish koji je prošle sezone u 27 nastupa u svim takmičenjima postigao sedam golova i upisao 12 asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.