open-navfaktor-logo
search
Hvale vrijedna akcija
Igralište Grbavica u Tuzli: Građani se pokrenuli i napravili oazu za svoju djecu
U tuzlanskom naselju Brčanska Malta danas je otvoreno obnovljeno dječije igralište Grbavica, u koje je zahvaljujući trudu stanovnika ovog naselja, od prošle godine uloženo više od 20.000 maraka. Sve je krenulo jednom malom akcijom prikupljanja sredstava, a zatim je uslijedila još jedna u maju ove godine.
06.08.2022. u 16:39
get url
text

Građanski aktivizam i trud prepoznale su i lokalne firme, koje su svoje donacije udružile s donacijama građana, a sve je rezultiralo pravom dječijom oazom.

- Za mjesec dana prikupljeno je više od 15 hiljada maraka, pri čemu smo imali i neke robne donacije. Posljednje što smo nabavili je pet sprava na dječijem igralištu, koje su koštale 11 hiljada KM. To je mala kućica s toboganom za najmanju djecu, dvije njihalice, jedan vrtuljak i jedna penjalica - priča Selma Memišević, koja je rukovodila akcijom prikupljanja sredstava.

Nešto ranije djeca su na Grbavici dobila drvenu kućicu, rođendanski stolić, penjalicu za djecu svih uzrasta, stol za stoni tenis, nabavljen je koš za malu djecu te sanirano odbojkaško igralište.

- Također, dobili smo projekat vrijedan više od tri hiljade maraka kod Fondacije tuzlanske zajednice, putem kojega samo uredili dvije staze za boćanje. Od toga iznosa donacija Fondacije je bila 2.320 KM. Pomogla su i gradska preduzeća postavljenjem reflektora i rasvjete, kao i kanti za smeće, a očišćena je kompletna ograda koja je bila zarasla - dodaje Salma Memišević.

Igralište Grbavica u Tuzli nalazi se u neposrednoj blizini škole Brčanska Malta i vrtića Sunčica. Potpuno je izolirano od saobraćaja, a pored brojnih sprava za djecu na igralištu postoji fudbalsko, košarkaško te igralište za tenis i odbojku.

{$galerijaFotografija}

Grbavica
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.