open-navfaktor-logo
search
Dvorana nije razlog
Igrala i za BiH: Ćamila Mičijević otkrila koji su bili motivi da prihvati poziv Hrvatske
Ćamila Mičijević, bivša kadetska rukometna reprezentativka Bosne i Hercegovine, u međuvremenu je promijenila dres i zaigrala za za Hrvatsku.
18.12.2020. u 12:39
get url
text

Mostarka rođenja u Njemačkoj sada je prva zvijezda Hrvatske i večeras od 18 sati igrat će polufinale Evropskog prvenstva protiv Fancuske.

VEZANI TEKST - Otac Mujo Mičijević o najboljoj rukometašici Hrvatske: Na Ćamilu je bio ponosan i rahmetli djed Huso

Mnogi se pitaju zbog čega je nakon nastupa u kadetskoj reprezentaciji BiH pristala obući dres Hrvatske seniorske reprezentacije. U razgovoru za Index otkrila je kako je došlo do te odluke. Jesu li u pitanju uvjeti u Mostaru i činjenica da taj grad nema ni dvoranu?

- Ne bih rekla da je nedostatak dvorane bio ključan. Puno velikih sportista je napravilo veličanstvene rezultate, a trenirali su u gorim uvjetima nego mi u Mostaru. Istina, znalo je biti nekad teško, trenirali smo po velikim vrućinama i velikim hladnoćama, ali iz mostarskih dana pamtit ću samo predivne trenutke - kazala je Ćana za Index, dodavši:

- Za Hrvatsku sam se odlučila iz jednog jednostavnog razloga, a on se zove napredak. Željela sam igrati na evropskim i svjetskim prvenstvima, na Olimpijskim igrama, a Hrvatska mi je to nudila, dok BiH, vjerovali ili ne, nema žensku seniorsku reprezentaciju. U Hrvatskoj su me primili fantastično. Uživam ovdje. U Zagrebu, Splitu, Kninu, ma svugdje, nema grada koji u Hrvatskoj ne obožavam.

Ne bih previše o toj temi jer ne želim roditelje i sestre dovoditi u neugodne situacije zbog moje odluke, ali apsurdno mi je da neki ljudi sad odjednom vode računa o tome kakve pjesme slušam, raspravljaju o mom muzičkom ukusu...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.