open-navfaktor-logo
search
Izbor Faktora
Igrači Zrinjskog i Tuzla Cityja glavne "perjanice" idealnog tima 21. kola PLBiH
Odigrano je još jedno, 21. po redu premijerligaško kolo.
09.03.2021. u 20:12
get url
text

Poraz Sarajeva, prvi u domaćim takmičenjima poslije 462 dana, obilježio je fudbalski vikend u BiH. Puni plijen sa Koševa odnio je Zrinjski (0:1).

U još jednom derbiju Velež je potpuno zasluženo nadigrao Borac 2:0, dok je Tuzla City identičnim rezultatom savladao Želju.

Radnik je u Bijeljini pobijedio Mladost 3:1, a Olimpik u ovosezonskoj premijeri na Koševu bio bolji od Slobode rezultatom 2:0.

Za jedini remi u 21. kolu, znatno efikasnijem od prethodnog, pobrinuli su se Krupa i Široki Brijeg (1:1).

Sportska redakcija portala Faktor.ba izabrala je najbolji tim prethodnog kola.

Dario MIŠKIĆ (NK ŠIROKI BRIJEG) - Dobra partija čuvara mreže Širokobriježana, naročito u prvom poluvremenu kod rezultata 0:0, kada je spasio svoj tim sa dvije odlične intervencije. Malo mu je nedostajalo da odbrani penal Dujakoviću u 89. minuti, ali nije uspio.

Josip ĆORLUKA, Slobodan JAKOVLJEVIĆ, Ognjen TODOROVIĆ (HŠK ZRINJSKI) - Josip Ćorluka i Ognjen Todorović konstantno su po desnoj strani stvarali probleme odbrani Sarajeva. Upravo je na taj način pao i odlučujući pogodak, kada je Todorović zavrnuo loptu u šesnaesterac i pronašao Juranovića. Defanzivac Sarajeva Selmir Pidro nije imao rješenje pa je već nakon prvog poluvremena ostao u svlačionici. A za odbranu stečene prednosti zadužen je bio komandant odbrane Slobodan Jakovljević. Imao je bezbroj bespoštednih duela, od kojih se izdvaja sudar glavama sa Sušićem na kraju utakmice. Činilo se da će Jakovljević morati u bolnicu, ali kada su kola hitne pomoći stigla na teren, on je odbio ući.

Hrvoje BARIŠIĆ, Luka LUČIĆ, Edin RUSTEMOVIĆ (FK Tuzla CITY): Tuzlaci su uvezau drugu pobjedu pod komandnom palicom Husrefa Musemića. Barišić je bio zadužen da osvaja zračne duele i kupi lopte koje su išle prema Luki Juričiću, u čemu je u dobroj mjeri i uspio. Bio je opasan i po gol Željezničara nakon prekida. Lučić je prvi put bio starter od dolaska iz Posušja i povjerenje je apsolutno opravdao. Pokazao je da se radi o modernom bočnom igraču koji igra u oba pravca. Često je bio na polovini Željezničara. Rustemović je bitan kotačić u veznom redu, a ima velike zasluge za vodeći gol Tuzla Cityja, s obzirom na to da je izborio penal.

Milan VUŠUROVIĆ (FK RADNIK): Definitivno je nedjelja bila njegov dan. Najbolje raspoložen fudbaler kod Radnika gotovo sam je pobijedio Mladost. Dva puta je zatresao mrežu gostiju, prvi u 9., a drugi u 44. minuti. Dva pogotka protiv Mladosti čine 50 posto njegovog golgeterskog učinka ove sezone.

Nebojša GAVRIĆ (FK OLIMPIK): Na najbolji način vratio se na Koševo, ali ovoga puta u dresu najmlađeg sarajevskog premijerligaša. Iako mu golovi nisu specijalnost, on je načeo mrežu Slobode u važnoj pobjedi svog tima za bijeg s dna tabele. Pogodio je glavom u 6. minuti.

Nemanja ANĐUŠIĆ, Obren CVIJANOVIĆ (FK VELEŽ) - Napadački dvojac koji je srušio Borac. Anđušić se pobrinuo da načne goste u prvoj minuti nadoknade prvog dijela lijepim udarcem sa 17 metara. U peetoj minuti nastavka Cvijanović je dokrajčio goste i pokazao da nije slučajno prvi topnik Rođenih, ali i prvenstva sa 10 golova.

Trener kola

Sergej JAKIROVIĆ (ZRINJSKI)

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine bolji start na klupi Plemića nije mogao ni zamisliti. Šest bodova iz dva kola. Na Koševu se već vidio njegov pečat u igri Plemića. Visoki presing u intervalima nije dozvoljavao aktuelnom prvaku da razvija igru, a u konačnici niti da stvara prilike. Prije dolaska na klupu najavio je aktivniji Zrinjski po bokovima, a svoje zamisli već je implementirao.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.