open-navfaktor-logo
search
Prijateljski meč
Igrači Željezničara dobili plaće 1. jula, danas raspucani protiv Famosa
Fudbaleri Željezničara su u sklopu priprema za novu sezonu u prijateljskoj utakmici na Grbavici savladali Famos sa 6:1.
03.07.2021. u 20:23
get url
text

Za Plave su golove postigli Mujezinović, Subašić, Hrelja, Mujezinović, Gasal i Mišović, dok se za tim iz Hrasnice u listu strijelaca upisao Tahmaz.

Od prve minute za Želju su igrali: Milićević, Blažević, Drina, Vrhovac, Malić, Mekić, Bekrić, Subašić, Hrelja, Mujezinović, Juričić.

U drugom dijelu su igrali: Muftić, Musić, Kosorić, Jahić, Mujarić, Beća, Mućaj, Duraković, Gasal, Stjepanović, Mišović, Jaganjac i Grubešić.

{$galerijaFotografija}

Utakmicu protiv Famose komentarisao je i Tomislav Ivković, trener Plavih, koji je otkrio da su igrači 1. jula dobili plaće. 

- Klub je na prekretnici. Ili ćemo gore ili dolje. Evidentno da je situacija teška u svim aspektima. I u finansijskom i organizacionom i u fudbalkom. Sad krećemo od nule, naravno da nije jednostavano, ali postoji velika želja ljudi koji su u klubu. Isto tako i igrači.

Vidjeli su da ima pomaka. Iplaćena im je plaća prvog. Po dogovoru. Znači, potrudili su se. Naravno da je igračima bilo drago. Nisi bili navikli da dobiju plaću, ali, evo hvala Bogu, sad su dobili. Znači, idemo pozitivnim putem - kazao je trener Tomislav Ivković, koji je najavio i moguće pojačanja iz Hrvatske.

FK Željezničar - FK Famos, 03.07.2021.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.