open-navfaktor-logo
search
Postignut dogovor
Igrači pristali na drastično rezanje plaća: Messi opet opleo po čelnicima Barcelone
Kapiten Barcelone Lionel Messi najavio je da igrači pristaju na smanjenje plaća koje je predložio klub s Nou Campa u jeku koronakrize.
30.03.2020. u 14:03
get url
text

Argentinac je najavio da fudbaleri ne samo da prihvataju smanjenje plaće za čak 70 posto, već i predlaže da se pomogne uposlenicima kluba, koji krizu ne bi smjeli osjetiti.

- Puno toga je bilo napisano i rečeno oko ove situacije. Prvo želimo reći da razumijemo situaciju i da smo uvijek bili prvi koji su se odazivali na pomoć klubu. Ponekad smo pomagali i na našu inicijativu - napisao je Messi na Instagramu i zatim kritizirao ponašanje kluba u ovim trenucima. Igrači i uprava kluba već mjesecima nisu u najboljim odnosima, a jedan od većih sukoba je onaj prošlomjesečni između Messija i sportskog direktora Erica Abidala oko otkaza Ernestu Valverdeu.

- Ne možemo se prestati čuditi ljudima iz kluba koji su nas pokušali staviti pod lupu i vršili pritisak da učinimo ono za što smo od prvog trenutka znali da ćemo uraditi. Za dogovor je trebalo više dana jer smo tražili najbolji model kako pomoći klubu i radnicima - obrazložio je kapiten Barce.

- Osim što ćemo imati manje plaće za 70 posto tokom krize, dat ćemo novac kako bi zaposlenici kluba imali iste plaće kao ranije dok ova situacija traje - zaključio je Argentinac.

Mediji su nedavno objavili da je Messi za borbu protiv koronavirusa za bolnice u Barceloni i Argentini donirao milion eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.