open-navfaktor-logo
search
Divan gest
Igrač Veleža otputovao u Tursku da pomogne žrtvama, propušta prvo kolo nastavka sezone
Veliki broj spasioca iz Bosne i Hercegovine posljednjih dana otišlo je u Tursku i Siriju kako bi pomogli ovim državama nakon razornih zemljotresa koji su ih pogodili prošle sedmice, a među njima se nalazi i nekoliko sportista.
14.02.2023. u 08:50
get url
text

Jedan od njih je pivot Rukometnog kluba Velež Amar Đuliman. On je u Tursku otputovao kao član specijalne jedinice za spašavanje Federalne uprave Civilne zaštite.

- Rukometni klub Velež u subotu nastavlja proljetni dio sezone. Ipak, u prvom kolu nastavka bit ćemo oslabljeni zbog okolnosti koje se ne mogu izbjeći.

Naime, Amar Đuliman, pivot našeg kluba, iza kojeg su jučer dvije odlične partije na 11. Memorijalnom turniru "Enisej Honđo Kole" kao član specijalne jedinice za spašavanje Federalne uprave Civilne zaštite otputovao je večeras za Tursku. Zbog težine i kompleksnosti zadatka sa ovom jedinicom značajno će se ubrzati pretraga i pronalaženje žrtava, a spasioci koji će se pridružiti Federalnoj jedinici sa sobom nose i dodatnu opremu neophodnu za nastavak rada na terenu.

Iako će nam njegov izostanak u narednim danima biti otežavajuća okolnost za naš tim, ipak izuzetno smo ponosni što jedan naš član učestvuje u humanoj misiji spašavanja nastradalih u zemljotresu - poručili su iz RK Velež.

Velež je jesenji dio sezone završio na devetom mjestu u Prvoj ligi FBiH - grupa jug. Rođeni u prvom kolu nastavka prvenstva dočekuje lidera Čapljinu.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.