open-navfaktor-logo
search
Mediji najavljuju
Igor Tudor preuzima kultni klub, hoće li Zmaj imati veću minutažu?
Igor Tudor nedavno je napustio Veronu, ali nije dugo čekao na novi posao nakon odlaska iz Italije.
02.07.2022. u 17:53
get url
text

Kako pišu ugledni svjetski mediji hrvatski stručnjak glavni je kandidat za trenera francuskog Olympique Marseillea, gdje bi trenirao našeg reprezentativca Seada Kolašinca.

- Već smo počeli raditi na pronalasku nasljednika našeg dosadašnjeg trenera Jorgea Sampaolija. Vjerujemo kako imamo kvalitetne kandidate, a obavili smo i početne pregovore u svemu - izjavio je predsjednik kultnog francuskog kluba Pablo Longoria.

L'Equipe navodi kako će se već u ponedjeljak riješiti pitanje novog trenera Marseillea i da bi to trebao biti 44-godišnji Tudor koji će navodno potpisati dvogodišnji ugovor.

Tudor je trenersku karijeru počeo u Hajduku, svom matičnom klubu, gdje je radio od 2013. do 2015, ali i tokom 2020. godine. Nakon rada u PAOK-u, Karabuksporu i Galatasarayju, u dva navrata je trenirao Udinese, potom bio pomoćni trener Andree Pirla u Juventusu, dok je posljednji i to vrlo dobar posao obavljao u italijanskom prvoligašu Veroni.

Kolašinac je u januaru stigao u Marseille, a u prošloj sezoni se i nije naigrao. Ukupno je skupio 849 minuta (prvi dio sezone proveo u Arsenalu), a dolaskom Tudora mogao bi dobiti i više prostora za igru.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.