Fudbalska sezona u susjednoj Hrvatskoj nastavljena je prije par dana utakmicama polufinala Kupa, dok sutra slijedi nastavak prvenstva.

Splitski Hajduk je pauzu proveo na četvrtoj poziciji s 45 bodova, čak 20 manje od prvoplasiranog Dinama koji je u pauzi promijenio trenera. Nenada Bjelicu, trenera pod čijom komandnom palicom su Modri prvi put prezimili u Evropi poslije 50 godina, naslijedio je Igor Jovčević.

Bjelica je svom nasljednik ostavio dovoljnu veliku bodovnu prednost, da će Jovičević imati prilično lagan posao u nastavku sezone jer drugoplasirana Rijeka za Zagrepčanima kasnih čak 18 bodova.

Pre sutrašnji duel na Poljudu sa Interom, trener Splićana je odgovarao na naovinarska pitanja, a na upit je li se možda čuo s Bjelicom da mu otkrije recept kako u idućoj sezoni preskočiti Dinamo, Tudor je poentirao:

- Neno je super. Neprijatelj nikad ne spava, njega je iznenadio neprijatelj iz susjedne države.

Svima je jasno da je susjedna država Bosna i Hercegovina, a neprijatelj Zdravko Mamić, nekada prvi čovjek kluba sa Maksimira, koji prema mnogima i dan danas vuče ključne poteze u redovima Modrih.