open-navfaktor-logo
search
ABA Superkup
Igokea ispustila dvocifrenu prednost
Iako su viceprvaci Bosne i Hercegovine u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, nisu je uspjeli sačuvati do kraja utakmice
20.09.2018. u 23:05
get url
text
Igokea - Budućnost

Aktuelni šampioni ABA lige, košarkaški podgoričke Budućnosti u veoma zanimljivom polufinalnom meču ABA Superkupa savladali su Igokeu rezultatom 90:86.

Iako su viceprvaci Bosne i Hercegovine u nekoliko navrata imali i dvocifrenu prednost, nisu je uspjeli sačuvati do kraja utakmice.

Prvo ime pobjedničkog tima bio je Nemanja Gordić. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji se nije odazvao na posljednja dva okupljanja naše selekcije, postigao je 19 poena i zabilježio šesta asistencija.

Poen manje od Gordića ubacio je novi član Igokee Orlando Johnson, dok je najefikasniji u redovima tima iz Laktaša bio Zubčić koji je ubacio 21 poen.

U prvom četvrtfinalnom meču Partizan je sa 91:77 savladao Mornar. Za nešto više od 19 minuta provedenih na parketu košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić ubacio je pet poena, te upisao po jedan skok i asistenciju.

Partizan i Budućnost čine prvi polufinalni par ABA Superkupa, dok ćemo preostala dva putnika u polufinale saznati sutra nakon mečeva Cedevita - Zadar (18 sati) i Crvena zvezda - Olimpija (20.30 sati).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.