open-navfaktor-logo
search
Veliki projekat
Igmanu se vraća olimpijski sjaj, naredne sedmice otvorenje luksuznog hotela
Već godinama posjetioci na olimpijskoj ljepotici Igmanu žale se na slabu, odnosnu nikakvu ugostiteljsku ponudu. Kako kažu mnoge Sarajlije, na Igmanu nemaju nigdje čestito ni kafu da popiju niti da pojedu sendvič.
17.12.2020. u 08:29
get url
text

Već od naredne sedmice Igman će biti bogatiji za luksuzni hotel Monti koji će sigurno zadovoljiti i one najzahtjevnije. Otvorenje ovog hotelskog kompleksa na Velikom polju planirano je za 23. decembar.

- Igman i Veliko polje konačno će dobiti objekat kakav zaslužuju. Investitori su bili jako strpljivi i dugo su čekali da sve procedure budu završene i da ih odobri Zavod za planiranje razvoja Kantona Sarajevo. To je urbanistički projekat sa sadržajima, ljetnim i zimskim koji treba da se prave. Taj projekat se radio jako dugo vremena, čekao je niz komplikovanih procedura po raznim ministarstvima, ali je i to završeno. Sada projekat treba da dobije saglasnost Općinskog vijeća Hadžići. Investitori su napravili vrhunski hotel kojim će se ponositi svi u Kantonu Sarajevu. Želim im sreću u radu i nadam se da neće stati na ovom hotelu – kaže Hamdo Ejubović, načelnik Općine Hadžići.

Ejubović: Investitori su bili jako strpljivi

Monti ima 65 soba, sa ukupno 145 smještajnih jedinica i koncipiran je tako da nudi uslugu za sve. Kako nam je kazao Emir Granov, bivši fudbalski reprezentativac i jedan od vlasnika hotela, riječ je o internacionalnom višemilionskom projektu.

- Svečano otvaranje bi trebalo biti 23. decembra, ali možda bude prolongirano dan-dva. Još nismo sigurni. Hotel Monti je bivši Feri koji je potpuno rekonstruisan i nadograđen, dobio je duplo veći volumen od hostela koji je nekad bio na tom lokalitetu. Naš hotel je sa 4 S zvijezde. Po svojim elementima zaslužuje i petu zvijezdu - ističe Granov.

Bivši fudbalski reprezentativac i vlasnik modne kuće Granoff ističe da je ovo početak velikog projekta kojim će se polako, ali sigurno vratiti olimpijski sjaj Igmanu.

- Ovo je jedan od najljepših hotela u Sarajevu i okolini, a možda i u cijeloj BiH. Monti ima sve što je potrebno za vrhunski odmor gostiju, ali i pripreme sportskih ekipa s najvećim sportskim standardima. Imamo veoma dobar wellness i SPA centar, restorane, barove, najsavremeniji fitness centar koji će imati i medicinsku podršku za rehabilitaciju. U sklopu hotela je i restoran sa 360 sjedećih mjesta i 215 vanjskih, a on će biti otvoren i za vanhotelske posjetioce. Nakon otvaranja hotela planiramo nastavak investiranja na ovom lokalitetu i izgradnju fudbalskih terena prema FIFA-inim i UEFA-inim standardima, teniskih terena, kao i univerzalnih ploha s više vrsta sportova. Sigurni smo da će se na Igmanu za nekoliko godina pripremati najbolje fudbalske, košarkaške, rukometne i druge sportske ekipe iz cijelog svijeta i da će svi prezadovoljni odlaziti sa ove olimpijske ljepotice – kaže na kraju Granov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.