open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 5. kolo
Igman želi bod(ove) protiv uzdrmanog Sarajeva
Utakmicom Igman - Sarajevo bit će spuštena zavjesa na 5. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.
14.08.2022. u 08:43
get url
text

Bar kada su u pitanju utakmice predviđene za petak, subotu i nedjelju, dok je duel Zrinjski - Široki Brijeg je odgođen i nije poznato kada će biti odigran.

Leotar, Sloboda, Posušje i Željezničar ostvarili su pobjede u ovoj dionici, a nadamo se da će i današnji meč biti zanimljiv, kao i oni jučerašnji.

Igman je trenutno jedina ekipa bez pobjede i bez osvojenog boda. Tim iz Konjica u prva dva nastupa nije postigao ni jedan gol, a oba susreta (Široki Brijeg i Borac) izgubio je sa po 0:1.

S druge strane Sarajevo se nakon blamaže od Tuzla Cityja u srijedu na Bilinom polju (1:5) želi iskupiti navijačima. Bordo tim ima visoke ambicije u ovoj sezoni, a ako žele napasti najviše ciljeve ne smiju gubiti bodove od ekipa iz donjeg doma premijerligaške tabele.

Stručni štab Igmana neće moći računati na suspendovanog Amera Dupovca (isključen protiv Borca), dok Feđa Dudić, trener Sarajeva neće moći računati na povrijeđene Aničića i Avramovskog, a upitni su i Ikić, te Varešanović.

Utakmica Igman - Sarajevo igra se u Doboju kod Kaknja, s obzirom na to da stadion u Konjicu još nije dobio dozvolu da se na njemu igraju premijerligaške utakmice.

Rezultati, parovi i sudije

Leotar - Velež 1:0
Sloboda - Borac 2:0
Posušje - Sloga 3:2
Željezničar - Tuzla City 4:2

nedjelja
Igman - Sarajevo (Dragan Kesić, 17.30 sati, MYTV)

Utakmica Zrinjski - Široki Brijeg je odgođena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.