open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Igman u komšijskom derbiju dočekuje Velež
Prvi meč 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu igrat će se danas u Doboju kod Kaknja gdje će Igman ugostiti Velež.
07.10.2022. u 09:34
get url
text

Pred Rođenima je susret sa još jednim hercegovačkim klubom, debitantom u premijerligaškom društvu. Klub iz Konjica nije obrukao se u društvu najboljih, a o koliko ozbiljnoj ekipi se radi Rođeni su se mogli nedavno uvjeriti u Gabeli, u zaostaloj utakmici prvog kruga takmičenja, koja je završila remijem.

Konjičani su, nakon dvije važne pobjede (protiv Leotara i Tuzla Cityja), u prošle dvije utakmice zabilježili dva poraza (od Zrinjskog i Širokog u prošlom kolu), dok mostarski Crveni u ovaj meč ulaze sa nizom od četiri remija. Puni plijen Rođenima bi značio važan korak ka hvatanju priključka s gornjim dijelom tabele, a pobjeda bi sigurno značila mnogo i u pogledu samopouzdanja. No, nema sumnje da komšijski duel predstavlja dodatni motiv igračima Igmana, a bod(ovi) iz ove utakmice bi im u svakom slučaju itekako dobro došli.

Zbog akumuliranih žutih kartona, Amar Osim neće moći računati na Harisa Ovčinu i Franu Ikića. Dobre vijesti su oporavak Samira Radovca i Adina Bajrića, koje bi Veležov stručni štab trebao imati na raspolaganju već za ovu utakmicu, dok je povratak Nermina Haskića još upitan.

Utakmica Velež - Igman Konjic igra se od 15 sati. Za glavnog sudiju susreta određen je Mirza Kazlagić iz Cazina, a pomoćnici će mu biti Davor Vukašinović iz Rogatice, Sarajlija Enes Đozić, te Elvedin Topuzović iz Tuzle.

Direktan televizijski prijenos ovog meča bit će realizovan posredstvom platforme MYTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.