open-navfaktor-logo
search
Mnogo dilema
Igman dočekuje Želju u Konjicu, sarajevski derbi bez Manijaka?
Prvo kolo proljetnog dijela sezone Premijer lige BiH u fudbalu, koje je na rasporedu 25/26. februara, donosi nam nekoliko zanimljivih duela.
14.02.2023. u 21:13
get url
text

Derbi će igrati Sarajevo i Zrinjski, ali će zanimljivo biti i u duelu između Igmana i Željezničara.

Već ranije smo pisali da će Bordo tim Mostarce ugostiti na Bilinom polju, a kako saznaje Faktor poznato je i gdje će tim iz Konjica dočekati Plave.

Kako tvrdi naš izvor iz FSBiH ekipa Igmana vraća se u Konjic. Tim koji vodi Husref Musemić dobio je dozvolu iz krovne kuće bh. fudbala da igra na svom stadionu, a uskoro se očekuje i potvrda iz FSBiH.

VEZANI TEKST - U FSBiH još ne znaju kada će se igrati fudbal na Tušnju i Koševu: Evo šta je potrebno

U tom slučaju u Konjicu će u 20. kolu PLBiH biti pravi spektakl, tribine će nesumnjivo biti ispunjene, jer će Igmanu to biti prva utakmica Premijer lige BiH na svom stadionu pred domaćim navijačima. Uz sve to, protivnik će biti Željezničar...

Još je neizvjesno gdje će se igrati gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, koji je bio na rasporedu jesenas, ali je prolongiran za proljeće.

Prvobitno je planirano da gradski rivali snage odmjere 8. marta, ali Koševo ni tada neće biti spremno, a najveći meč bh. fudbala mora se odigrati prije kraja druge trećine sezone (poslije 22. kola na osnovu plasmana na tabeli vrši se žrijebanje trećeg kruga PLBiH).

VEZANI TEKST - Faktor saznaje: Derbi Sarajevo - Željezničar neće se igrati na Koševu!

Prema kalendaru takmičenja FSBiH 23. kolo na rasporedu je 18/19. marta i do tada moraju biti odigrani svi mečevi.

Sarajevo će nakon meča protiv Zrinjskog morati seliti i sa Bilinog polja (FSBiH odlučio da sačuva teren za start kvalifikacija i meč porotiv Islanda koji se igra 23. marta), a prema trenutnom stanju komšije sa Grbavice najvjerovatnije će ugostiti u Doboju kod Kaknja.

U tom slučaju na tribinama neće moći prisustvovati Manijaci, navijači Željezničara, jer je na snazi odluka FSBiH da na zamjenske terene ne mogu oganizovano doći fanovi gostujućeg tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.