SIPA je danas sarajevskom Tužilaštvu podnijela izvještaj protiv dvije osobe.  Kako Faktor nezvanično saznaje, jedna se tereti da je direktni izvršilac ubistva, dok se druga tereti za pomaganje počiniocu. 

Prijavljene osobe, kako saznajemo, nisu lišene slobode i trenutno su nedostupne policijskim organima. 

- Dana 6. 9. 2018. godine, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo podnijeli Izvještaj o postojanju osnova sumnje o izvršenom krivičnom djelu "ubistvo“ iz člana 166. u vezi sa članom 33. "pomaganje“ Krivičnog zakona BiH, na štetu Adnana Salčina protiv dva lica - saopćeno je iz SIPA-e.

Adnan Salčin, sin sarajevskog ratnog heroja Ramiza Salčina,  ubijen  je sa dva metka 2. marta 2015. godine, dok se nalazio u automobilu u sarajevskom naselju Mojmilo. U vrijeme ubistva imao je 27 godina. 

Jedan metak pogodio ga je u rame, a drugi u srce. Prozori nisu bili razbijeni, što upućuje na to da je ubica prišao dok je vozilo stajalo na raskrsnici ulica X transverzala i Hermana Gmeinera te pucao dok je prozor bio otvoren.

Adnan se nalazio na mjestu vozača u automobilu "lancia" italijanskih registarskih oznaka dok je stajao na raskrsnici, a očevici su čuli dva pucnja. Imao je oružje kod sebe, ali ga nije stigao upotrijebiti.

Ubica je nakon pucnjave pobjegao automobilom u nepoznatom pravcu.

Nekoliko dana nakon ubistva privedene su tri muške osobe, ali su puštene na slobodu nakon ispitivanja u MUP-u i Tužilaštvu KS.