open-navfaktor-logo
search
Pljačka na Dobrinji
Identifikovan još jedan razbojnik: Raspisana potraga i za Adnanom Bajrićem
Boravi kao podstanar u iznajmljenim kućama i stanovima na području Kantona Sarajevo
07.11.2019. u 14:12
get url
text

Nakon što je jutros objavljena informacija o potrazi za Dervišem Trešnjićem, zbog sumnje da je učestvovao u razbojništvu na Dobrinji, a u kojem je teško povrijeđena žena, sarajevska policija objavila je da je identifikovan još jedan učesnik u ovom brutalnom razbojništvu.

Radi se o Adnanu Bajriću rođenom 1977. godine u Doboju.

- Policijski službenici Odjeljenja za imovinske delikte Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, a u vezi s krivičnim djelom razbojništva počinjenog dana 06.11.2019. godine oko 08.50 sati u ul. Salke Lagumdžije, općina Novi Grad Sarajevo, potražuju: Bajrić Adnan, sin Ahmeta, rođen 05.11.1977. godine u Doboju, gdje ima prijavljeno mjesto prebivališta, a boravi kao podstanar u iznajmljenim kućama i stanovima na području Kantona Sarajevo.

Molimo građane da, ukoliko posjeduju informacije o kretanju ili boravku spomenute osobe, o tome obavijeste Operativni centar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na brojeve telefona: 033 206 666 ili 122, odnosno najbližu policijsku stanicu - saopćio je MUP KS. 

Kako smo ranije objavili, trojica razbojnika presrela su jučer ujutro L. B. iz Mokrog, kojoj su, uz prijetnju pištoljem, oteli novac, nanijevši joj povrede, a zatim su pobjegli s mjesta događaja.

Povrijeđenoj je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom je zbrinuta u UKC u Sarajevu, gdje su joj ljekari konstatovali teške tjelesne povrede, tačnije fraktura nosne kosti sa dislokacijom.

Identitet trećeg razbojnika zasad nije poznat. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.