- Ovim činom donošenja pomenute Rezolucije crnogorska Skupština se pretvorila u antisrpsko političko pozorište - istakao je Dodik.

Dodik je upitao kakve veze ima Crna Gora sa tragičnim dešavanjima u BiH i kakav je motiv za donošenje takvog jednog akta koji je donešen bezočno i bez argumenata, bez obzira da li je riječ o njihovom ličnom stavu ili je u pitanju ispunjavanje interesa antisrpskih stranih nalogodavaca.

VEZANI TEKST - Đukanović oštro Vučiću: Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne!

- Postavlja se i pitanje zašto opozicija iz Republike Srpske sada sve vrijeme šuti, a otvoreno su se hvalili dobrim odnosima sa Aleksom Bečićem, Dritanom Abazovićem i još nekima. I kad su već u tako dobrim odnosima zašto se nisu izborili da spriječe usvajanje ove sramne antisrpske Rezolucije - rekao je Dodik.

On je upitao i zašto niko iz opozicije nije izašao i jasno i glasno osudio ovaj neprijateljski čin svojih političkih prijatelja iz Crne Gore.

Tako je Dodik krenuo stopama Vučićevog "malog Šešelja" Aleksandra Vulina koji je izjavio da će tražiti da se ulazak u Srbiju zabrani onima koji su u Skupštini Crne Gore glasali za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da državno rukovodstvo Srbije komentarima čini ogromnu štetu toj državi i njenom narodu.

- Ako ne pominje odgovornost jednog naroda, a neko iz vrha države silom na sramotu pokušava da poveže genocid sa svojom državom i svojim narodom, onda je to bez lijeka autodestruktivno. Ne možete im pomoći, oni sistematski pokušavaju da tu optužnicu pripišu Srbiji i srpskom narodu, što nama u Crnoj Gori ne pada na pamet - istakao je Đukanović.

Dodao je da se Crna Gora ne miješa u dvorište Srebrenice, već u "pitanje genocida".

- Srebrenica nije dvorište Srbije, već dvorište Bosne. Gdje god se dogodi genocid, zdravorazumska politika mora da ga osudi. Svejedno da li se dogodio u Ruandi ili na Balkanu...- poručio je on.