open-navfaktor-logo
search
Sporazumni raskid
Ibro Rahimić napustio Mladost: Mogući nasljednik Boris Pavić
Rahimić se, navodno, odmah zaputio u Švicarsku, gdje mu je i porodica
27.11.2019. u 13:52
get url
text

Fudbalski klub Mladost iz Doboja kod Kaknja ponovo je, drugi put ove sezone ostao bez trenera, jer je dosadašnji trener Ibro Rahimić dogovorio sporazumni raskid ugovora - kazao je u izjavi za Fenu sportski direktor kluba Enes Bistrivoda.

Rahimić se, navodno, odmah zaputio u Švicarsku, gdje mu je i porodica.

- Predsjednik Mensur Mušija i trener Rahimić sporazumno su jučer dogovorili prekid saradnje. Trener je, kako mi je prenio predsjednik, objasnio kako se od svega umorio, jer je prije toga imao težak period i u Veležu. Rahimić je kazao da se zaželio i porodice, jer je nedavno dobio i unuku - kaže Bistrivoda, koji najavljuje kako će u 14 sati, kada je zakazan i trening, u klubu biti održan i sastanak.

Tada će se, kako najavljuje Bistrivoda, znati da li će neko, i ko bi to mogao biti, preuzeti kormilo od Rahimića, koji je otišao dva kola prije kraja prvog dijela sezone. Sastanak će, najavljuje Bistrivoda, voditi predsjednik Mušija.

Navodno bi novi trener mogao biti Boris Pavić, koji je vodio Čelik, Vitez i Široki Brijeg te federalnog ligaša Rudara iz Kaknja, a ove je sezone donedavno vodio hrvatskog drugoligaša iz Solina.

Mladost DK trenutno s 13 bodova zauzima pretposljednje, 11. mjesto, te ima tri boda manje od Slobode i Čelika, koji su "iznad crte" koja osigurava ostanak u BHT Premijer ligi BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.