open-navfaktor-logo
search
Kakav majstor
Ibrakadabra show: Hat-trick Zlatana Ibrahimovića, a onda spektakl
Napravili ste kobnu grešku i uporedili me s Velom. To vam je bila najveća greška, kazao je Zlatan
20.07.2019. u 10:37
get url
text
get url
text

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih napadača svijeta svih vremena. Potvrdio je to nebrojeno puta, a briljira i u četvrtoj deceniji života.

Ibrakadabra je sinoć opet napravio show u MLS-u.

Njegov LA Galaxy je u gradskom derbiju protiv Los Angelesija slavio 3:2, a Šveđanin je zabio hat-trick. Bio je to i duel dvojice najboljih strijelaca lige - Carlos Vela s jedne i Ibrahimović s druge strane.

- Jesam li bolji od Carlosa Vele? Bolji sam od cijele lige - poručio je Ibrahimović prije utakmice, a onda na terenu to i demonstrirao.

Ibrahimović je uz Drogbu postao jedini igrač stariji od 35 godina u historiji MLS-a koji je postigao više od jednog hat-tricka. Nakon što je Vela u 7. minuti sa bijele tačke doveo Los Angeles u vodstvo, Ibrahimović je već u sljedećem napadu sjajnom solo akcijom izjednačio. Prešao je dva igrača gostiju i onda desnicom iz poluvoleja zakucao loptu u gol za 1:1.

U 56. je na centaršut Polente glavom pogodio za 2:1, a u 70. minuti je preciznim udarcem ljevicom s 20-ak metara pogodio za 3:1. Za savršen hat-trick i golove desnom i lijevom nogom, te glavom. Poraz gostiju ublažio je Vela još jednim golom u sedmoj minuti sudačke nadoknade. Meksikanac je i dalje prvi strijelac lige s 21 golom, a Ibrahimović je postigao 16.

Nakon utakmice Ibrahimović se sukobio s jednim od trenera gostiju na terenu, a veći incident spriječili su ljudi iz njegova i protivničkog kluba. Šveđanin je urlao na trenera i uputio mu nekoliko pogrdnih riječo.

Nakon utakmice privatizovao je press konferenciju.

- Ne mogu se prestati smijati koliko sam dobar. Napravili ste kobnu grešku i uporedili me s Velom. To vam je bila najveća greška - poručio je Ibrakadara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.