open-navfaktor-logo
search
Radi u Švedskoj
Ibrahimović želi ostati u formi: Nakon treninga "zaobišao" novinare
Zlatan Ibrahimović jedan je od rijetkih fudbalera u Evropi koji je u posljednje vrijeme "osjetio" loptu na fudbalskom terenu.
17.04.2020. u 21:45
get url
text

Ovaj golgeter je u doba koronavirusa iz Italije doputovao u rodnu Švedsku, a trenira sa Hammarbyjem. U Švedskoj su grupni treninzi dozvoljeni pa je Ibrahimović povratak kući iskoristio da ostane u formi.

Navijači ovog kluba u Stockholmu nadaju se kako će Ibrahimović upravo tu završiti karijeru, jer ima i udio u vlasništvu Hammarbyja. Naravno, zaključke je još prerano donositi, jer Ibrahimović još nije otkrio da li će produžiti ugovor s Milanom, koji istječe ovog ljeta.

Eventualni dolazak Ibrahimovića u Hammarby svakako bi bio "jackpot".

- O tome još nismo razgovarali. On vodi računa o klupskoj politici. Na terenu je jer želi ostati spreman - rekao je sportski direktor Hammarbyja Jaspen Jansson.

Ibrahimovićevo prisustvo daje dodatnu čar treninzima Hammarbyja.

- Zabavno je. Donio je dodatni takmičarski duh. Ljudi vole njegovo društvo. Naravno, još uvijek je izuzetan fudbaler - rekao je golman Hammarbyja David Ousted.

Fudbaler Milana poslije treninga na Tele2 Areni nije želio razgovarati s novinarima.

Kada je Ibra prošle godine postao jedan od dioničara Hammarbyja, njegova statuua u Malmeu našla se na meti bijesnih fanova ovog kluba, gdje je slavni napadač počeo karijeru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.