open-navfaktor-logo
search
Mogu se još unaprijediti
Ibrahimović: Odnosi BiH i Crne Gore primjer u regionu, imamo šta da ponudimo jedni drugima
Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović izjavio je u petak u Sarajevu da su odnosi Bosne i Hercegovine i njegove zemlje primjer u regionu, ali da ima prostora za njihovo unapređenje.
23.12.2022. u 10:12
get url
text

On je danas posjetio Regionalni ured AA za Balkan u Sarajevu i tom prilikom izjavio da poput mnogih svojih sugrađana uvijek rado posjećuje BiH i njen glavni grad.

- Uvijek rado dođemo u BiH, uvijek rado dođemo u glavni grad Sarajevo i lijepo se osjećamo. Dobri bilateralni odnosi između BiH i Crne Gore su primjer u regionu. Kao što znate, BiH i Crna Gora potpisale su sporazum o granicama tako da smo lijep primjer o regionu da države nemaju otvorena pitanja. Mogu s ponosom da kažem da je to zahvaljujući odgovornoj politici rukovodstva dvije države - izjavio je Ibrahimović.

Dodao je da bilateralni i prijateljski odnosi BiH i Crne Gore uvijek imaju prostora za unapređenje, prije svega na ekonomskom polju.

- Iako su bilateralni odnosi izvanredni, moramo ih jačati na polju ekonomije. Mislim da dvije države imaju jedna drugoj šta da ponude. Tako da ako spojimo dobre i prijateljske odnose, tradicionalne odnose i potencijale koje ove dvije države imaju, ima prostora i kao potpredsjednik Vlade, pozivam moje kolege iz BiH da još jače sarađujemo, a sve u pravcu dobrobiti građana obiju država - rekao je Ibrahimović.

Ukazao je na i značaj BiH kada je u pitanju crnogorski turizam.

- Mislim da to možemo još da unaprijedimo. Ovom prilikom pozivam građane BiH da nas opet posjete i zimi. U Crnoj Gori ima više organizovanih proslava Nove godine i drugih manifestacija, a znam da će na ljeto doći još veći broj bh. turista - rekao je Ibrahimović.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović u četvrtak je u Sarajevu zajedno s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem potpisao Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.