open-navfaktor-logo
search
Kup Italije
Ibrahimović od heroja do tragičara: Inter preokretom eliminisao Milan
Fudbaleri Intera plasirali su se u polufinale Kupa Italije nakon što su u gradskom derbiju s 2:1 savladali Milan, i to nakon preokreta.
26.01.2021. u 22:47
get url
text

Koliko je važan za ekipu Stefana Piolija iskusni švedski napadač Zlatan Ibrahimović potvrdio je i večeras kada je u 31. minuti Rossonere doveo u prednost nakon što mu je asistirao Soualiho Meite.

VEZANI TEKST - Žestoko u finišu prvog poluvremena: Lukaku podivljao nakon dobacivanja Ibrahimovića

I sam finiš prvog dijela obilježio je Ibrahimović. Fudbaler bh. korijena u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena dobacio je nešto Belgijancu nakon čega je uslijedilo naguravanje dvojice nekadašnji saigrača u Manchester Unitedu. Ubrzo su se umiješali i fudbaleri oba tima, a kraći prekid završen je žutim kartonima za dvojicu vinovnika ovog incidenta.

Drugo poluvrijeme počelo je dobrim prilika za Inter, no Tatarusanu je udarce Kolarova i Vidala uspio skrenuti u korner.

U 58. minuti Milan je ostao s deset igrača nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen Ibrahimović koji je na sredini terena srušio Kolarova. Ono što se dešavalo u nastavku susreta iskusnog centarfora je učinilo tragičarom, a trebao je biti heroj.

Prvu ozbiljniju priliku nakon isključenja Ibre imao je Ivan Perišić je u 66. minuti, no njegov šut glavom otišao je preko gola.

U 71. minuti Inter je stigao do izjednačenje nakon što je Lukaku sigurno realizovao najstrožiju kaznu koju je dvije minute ranije izborio Nicolo Barella. Ipak, glavni arbitar Paolo Valeri na bijelu tačku pokazao je tek nakon što je konsultovao VAR.

Borba gradski rivala za mjesto u polufinalu Kupa Italije nije bila lagana ni za glavnog sudiju. Njega je zbog bolova u loži 15 minuta prije kraja utakmice morao zamijeniti četvrti arbitar.

Inter je u nastavku meča stezao obruč oko gola Tatarusanua, no rezultat se nije mijenjao sve do sedme od ukupno deset minuta sudijske nadoknade kada je Eriksen efektnim udarcem iz slobodnjaka pogodio za konačnih 2:1 i tako Inter odveo u polufinale Kupa Italije.

Na kraju vrijedi spomenuti da je fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić, koji se oporavio od koronavirusa, priliku je dobio u 85. minuti kada je na terenu zamijenio Rafaela Leaa.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.