open-navfaktor-logo
search
Iskusni napadač
Ibrahimović o koronakrizi: Razgovarao sam sa stanom, zidovima sam dao imena
Iskusni švedski napadač Zlatan Ibrahimović oporavlja se od povrede lista lijeve noge.
25.12.2020. u 11:13
get url
text

Kada se očekivalo da će se vratiti na teren poslije povrede tetive lijevog koljena, fudbalera Milana zadesio je novi peh, pa bi se na travnjak trebao vratiti sredinom januara sljedeće godine.

U razgovoru za Magazin "7" lista Corriere della Sera Ibrahimović je govorio o borbi protiv koronavirusa koju je iskusio.

- Kada mi se to dogodilo na početku sam bio opušten, poprilično znatiželjan. Pa dobro, vidjet ću šta je taj COVID-10. To je pogodilo cijeli svijet, velika tragedija koja je sada došla i do mene. Bio sam kod kuće i čekao šta će se desiti - priča Zlatan.

Fudbaler bh. korijena je imao sreću pa su simptomi bili relativno blagi, a u izolaciji je proveo 16 dana, zbog čega je svoj 39. rođendan morao proslaviti sam. Njegova supruga Helena i sinovi Maximilian (14) i Vincent (12) žive u Švedskoj.

- Imao sam glavobolju, nije bila jaka, ali me nervirala, to je bilo teško. Izgubio sam malo čulo okusa, a uz to sam cijelo vrijeme bio sam kod kuće, nervirao se, nisam mogao van, a nisam mogao kako trena ni trenirati. Ne moći ništa raditi je baš užasno - naglašava Ibrahimović, te nastavlja:

- U jednom trenutku počeo sam da razgovaram sa stanom, a zidovima sam dao imena. To je mentalna stvar. Posmatraš se i sebi određuješ moguće simptome bolesti, koje uopće i nemaš. Patiš od onoga što osjećaš, odnosno što misliš da osjećaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.