Pored toga, četiri puta je stizao do pehara Lige prvaka, dva puta s Milanom, a dva s Real Madridom. Osvajao je Svjetsko klupsko prvenstvo, nacionalne Kupove, dva puta je biran za najboljeg trenera svijeta.

Ancelotti ima 63 godine i još se ne planira povući s klupe.

Gostujući u emisiji "Che tempo che fa" na italijanskoj televiziji Rai Tre, Ancelotti je kazao kako se prije svake utakmice osjeća loše, s pojačanim znojenjem i otkucajima srca.

- Vodio sam 1.200 utakmica i svaki put mi se to dogodi. Kad počne meč, sve je drugačije. Nekad si barem mogao slaviti pogodak, a sad moraš čekati provjeru VAR-a - rekao je Ancelotti.

Tokom intervjua s Ancelottijem emitovan je i razgovor sa Zlatanom Ibrahimovićem. Italijanski strateg i švedski golgeter sarađivali su u PSG-u.

- Svaka ti čast za ono što si napravio i za ono što si osvojio. Ti si broj jedan. Imao sam veliku sreću što si mi bio trener, a ti si imao sreću što si me trenirao. Sreća je poznavati te jer si kao čovjek čak bolji nego kao trener. Volim te, ali nemoj mi više govoriti da nisi bogat i da ti moram posuditi nešto novca jer sad si i ti u dobroj formi - govorio je u Ibrahimović u svom stilu.

- Iza ove bahate maske krije se veliki profesionalac - odgovorio je Ancelotti i konstatovao da je Ibrahimović jedan od rijetkih igrača koji je više uživao u asistencijama, nego u golovima.

- Tako je bilo u Parizu, on je sjajan igrač, sjajan karakter - kaže italijanski trener.