Ibrahimović počeo trenirati, Mourinho ruši prokletstvo St. James Parka

objavljeno: 09.02.2018. u 20:07

Zlatan Ibrahimović se oporavio od povrede i počeo je trenirati sa prvim timom Manchester Uniteda, što je potvrdio i klupski menadžer Jose Mourinho.

Zajedno sa Ibrahimovićem i saigračima trenira i Eric Bailly, koji je dugo odsustvovao, također, zbog povrede, prenosi Anadolija. Mourinho je kazao i da se Ibrahimović polako vraća u formu, dok je Bailly daleko od toga da konkuriše za prvi tim.

- Ekipa je uredu. Bailly i Daley Blind su dva igrača koji su izvan konkurencije za utakmicu sa Newcastleom. Ibrahimović je počeo trenirati s ostatkom tima prije dva dana, tako da se vidi napredak - kazao je Mourinho.

Ibrahimović je zadnji put igrao 26. decembra prošle godine protiv Burnleyja, Blind je van terena od početka januara, a Bailly još od novembra 2017. godine. Problem za Mourinha predstavlja i nedavna povreda Marouanea Fellainija koji je morao operisati koljeno. Uz sve to portugalski trener nikada nije sa svojim klubovima slavo na St. James Parku.

- Tačno je da u Newcastle nikada nisam pobijedio. Iskreno, tamo sam oduvijek mogao osjetiti šta su lijepe utakmice, ali i teške. Sviđa mi se stadion, volim atmosferu koja tamo vlada. Oni su dobri, entuzijastični navijači. Volim da idem tamo, ali nikada nisam pobijedio. Gubio sam i igrao neriješeno nekoliko puta, ali nadam se da će rezultat u nedjelju biti drugačiji. Ali, Rafael Benitez zna kako se osvajaju bodovi, tako da mislim da će biti veoma teško - naglasio je Mourinho.

Manchester United nakon 26 odigranih kola u Premier ligi zauzima drugo mjesto sa 56 bodova, čak 13 manje od lidera gradskog rivala Manchester Cityja. Susret 27. kola protiv Newcastle Uniteda igraće u nedjelju sa početkom u 15.15 sati.