open-navfaktor-logo
search
Pretres
Ibrahim u iznajmljenom stanu u Sarajevu krio 458 tableta ecstasyja i skoro kilogram spida
Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUP-a KS jučer su uhapsili Zeničanina osumnjičenog za rasturanje narkotika, a u čijem su stanu pronašli veću količinu narkotika.
22.12.2021. u 10:51
get url
text

Kako saznajemo, uhapšen je Ibrahim T. (1989), rođen u Tetovu, a nastanjen u Zenici, koji privremeno boravi u Sarajevu.

Prema informacijama iz MUP-a KS, najprije su jučer oko 13 sati u ulici Patriotske lige u općini Centar, policajci pretresli njega i E. A. (1985) iz Sarajeva, te tom prilikom kod Ibrahima T. pronašli četiri paketića marihuane, a kod E. A. manju količinu spida i dvije tablete ecstasyja.

Potom su pribavili naredbu Općinskog suda u Sarajevu i pretresli stan koji Ibrahim T. koristi u općini Centar, a u kojem su pronašli i oduzeli 458 tableta ecstasyja i 785 grama spida.

{$galerijaFotografija}

-  Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, I. T. je lišen slobode i predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. E. A. je ispitan u svojstvu osumnjičenog za počinjeno krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. O svemu je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela - naveli su iz MUP-a KS.

MUP KS, pteres, droga, spid i ecstasy
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.