open-navfaktor-logo
search
Napadač Herthe
Ibišević nakon kritika: Fudbaleri nisu roboti
Bundesliga nastavljena je u subotu poslije dvomjesečne pauze uzrokovane koronavirusom.
17.05.2020. u 10:45
get url
text

"Restart" sezone odlično je počeo za Vedada Ibiševića, koji je bio strijelac u visokoj pobjedi Herthe na gostovanju kod Hoffenheima rezultatom 3:0.

Bh. napadač je dolaskom Brune Labbadije na klupu berlinskog tima dobio povjerenje od prve minute, a šansu je iskoristio na najbolji mogući način.

Ibišević je u posljednje vrijeme u Herthi bio u drugom planu. Prvi put je bio starter još od decembra prošle godine, a gol protiv Hoffenheima bio mu je prvi u 2020. godini. Kapiten Herthe uspio se upisati u historiju Bundeslige, na način da je postao prvi igrač koji je postizao barem jedan gol u svakoj kalendarskoj godini u razdoblju od 2006. do 2020.

Utakmica Hoffenheima i Herthe privukla je pažnju i zbog kršenja preporuka. Fudbaleri, među kojima je i Ibišević slavili su golove, bilo je čak i poljubaca na terenu. Za Herthu neće biti kazni, jer se radi samo o preporukama, a na naredbama.

VEZANI TEKST - Rešeta mreže: Vedad Ibišević novi je rekorder Bundeslige

- Meni je pauza odgovarala, sa novim trenerom smo radili mnogo na fizičkoj spremi. Cijeli tim je igrao dobro, zasluženo smo pobijedili. Jako sam sretan što sam se pronašao i samo pokušavam uživati u svakoj utakmici. Što se tiče proslave moga gola, radi se o tome da smo dugo čekali dozvolu da ponovo igramo. Za takve trenutke živite kao napadač, tako da mi je teško kontrolisati emocije. Žao mi je što to trenutno nisam mogao učiniti, ali strastveni smo fudbaleri, a ne roboti - rekao je poslije utakmice Vedad Ibišević.

U odbranu fudbalera Herthe stao je i trener Labbadija.

- Nadam se da ljudi koji gledaju to razumiju. To je samo preporuka da se suzdržite. Testirani smo negativno šest puta, a zadnji put jučer. Emocije su dio fudbala, u suprotnom ga ne trebamo ni igrati - rekao je trener Herthe Bruno Labbadija.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.