open-navfaktor-logo
search
Bundesliga
Ibišević i Bičakčić pogađali u remiju Herthe i Hoffenheima, novi kiks Bayerna
U novom kiksu Bayerna bod iz Minhena odnijela je Fortuna zahvaljujući golu Lukebakija, koji je tako kompletirao hat-trick protiv aktuelnog njemačkog prvaka
24.11.2018. u 17:26
get url
text
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević

Fudbaleri Borussije Dortmund nastavili su svoj niz bez poraza u ovoj sezoni. Lider Bundeslige u 12. kolu slavio je s 2:1 na gostovanju kod Mainza. Pobjedu Milionerima donijeli su golovi Alcacera i Piszczeka, dok je Quaison postigao jedini pogodak za domaći tim.

I prvi pratilac BVB-a, ekipa Eintrachta, upisala je gostujući trijumf. Tim iz Frankfurta slavio je s 3:1 u gostima kod Augsburga.

Duel Herthe i Hoffheima okončan je bez pobjednika (3:3), a svoj pečat ovom susretu dali su Vedad Ibišević i Ermin Bičakčić. Nekadašnje reprezentativne kolege danas su bile na suprotnim stranama, a gosti su bolje otvorili meč. Poslije deset minuta igre imali su dva gola prenosti, ali je Ibišević u 13. minuti smanjio na 1:2.

U nastavku utakmice Bičakčić je u 55. minuti gostima vratio dva gola prednosti, da bi Leckie u 71. minuti smanjio na 2:3. Konačnih 3:3 postavio je Lazaro u 87. minuti utakmice.

Identični rezultatom okončan je i susret na Allianz Areni. U novom kiksu Bayerna bod iz Minhena odnijela je Fortuna zahvaljujući golu Lukebakija, koji je tako kompletirao hat-trick protiv aktuelnog njemačkog prvaka.

Bundesliga, 12. kolo:
Augsburg - Eintracht Frankfurt 1:3
Bayern - Fortuna Dusseldorf 3:3
Hertha - Hoffenheim 3:3
Mainz - Borussia Dortmund 1:2
Wolfsburg - RB Leipzig 1:0

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.