open-navfaktor-logo
search
Bivši Zmaj
Ibišević drugi najstariji fudbaler koji je ove sezone zaigrao u Bundesligi
S krajem ove kalendarske godine iskusni bosanskohercegovački napadač Vedad Ibišević postat će slobodan igrač.
10.12.2020. u 13:01
get url
text

Bivši reprezentativac naše zemlje nije se najbolje snašao u Schalkeu s kojim je početkom septembra potpisao ugovor do kraja sezone, a nakon incidenta na treningu sa pomoćnim trenerom Naldom bundesligaš iz Gelsenkirchena saopćio je kako će 36-godišnjak na kraju ovog mjeseca postati slobodan igrač, te da incident nije glavni razlog za raskid ugovora.

Ibišević je ove sezone upisao pet nastupa u dresu tima sa Veltins Arene, od čega četiri u Bundesligi i jedan u DFB Pokalu, u kojem je postigao i jedan pogodak.

Bivši Zmaj jedan je od najboljih stranih strijelac u historiji Bundeslige, a nalazi se na četvrtomm mjestu vječite liste sa 127 pogodaka, dok među najboljim strancima prema Transfermartku zauzima peto mjesto prema broju nastupa u elitnom njemačkom fudbalskom rangu (344 utakmice).

Ono što je posebno zanimljivo je podatak da je ove sezone drugi najstariji igrač koji je upisao minutažu, rođen je 6. augusta 1984. godine. Samo je bivši saigrač Edina Džeke i Zvjezdana Misimovića iz Wolfsburga Makoto Hasebe stariji od Vedatora među igračima koji su igrali u bundesligaškoj sezoni 2020/2021. Japanac je rođen 18. januara 1984.

Mogao bi Ibišević dodatno poboljšati svoje brojke u Bundesligi, s obzirom na to da se dovodio u vezu s nekim od klubova, a spominjali su se Arminia Bielefeld i Koln, no posljednjih dana je aktuelna i priča o transferu u Hannover.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.