open-navfaktor-logo
search
Podno Vezuva
I u remiju s Napolijem Džeko upisao neobičan "jubilej", ali i novi rekord u karijeri
Proteklih dana Dijamant je obilježio nekoliko jubileja u dresu Rome, a karton koji mu je pokazao Massa bio je "jubilarni" 20. otkako je stigao na Olimpico
29.10.2018. u 20:36
get url
text
Edin Džeko

Fudbaleri Rome su u posljednjoj minuti utakmice prokockali pobjedu u gostima kod Napolija.Pogodak Driesa Mertensa spriječio je Vučicu da zabilježi petu ovosezonsku pobjedu u Serie A.

Gosti iz Rima kao da su bili pomalo nervozni u drugom poluvremenu utakmice na stadionu San Paolo. Svih pet žutih kartona koje je Davide Massa pokazao na utakmice, svi su bili za fudbalere gostujućeg tima, i to u drugih 45 minuta.

Prvi u bilježnicu Masse dospio je Edin Džeko, koji je u od 43. minute preuzeo kapitensku traku od povrijeđeng De Rossija.

Proteklih dana Dijamant je obilježio nekoliko jubileja u dresu Rome, a karton koji mu je pokazao Massa bio je "jubilarni" 20. otkako je stigao na Olimpico.

Ono što je interensatno jeste da je kapiten Zmajeva s ovim kartonom nadmašio svoje "učinke" što se tiče žutih kartona u prethodnim klubovima. Igrajući za Manchester City skupio je 19, dok je u dresu Wolfsburga 18 puta sankcionisan žutim kartonom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.