Igrač koji je prije nekoliko godina proglašen "zvijezdom u usponu" u posljednje vrijeme sve je manje na parketu.

Nakon neuspjele avanture "preko bare" u NBA, gdje je bio član Brooklyn Netsa i Detroit Pistonsa (najviše igrao Razvojnu ligu), vratio se u Evropu i potpisao za Anadolu Efes. Međutim, naš reprezentativac nije se naigrao ni u Turskoj.

Za Efes je potpisao 13. januara 2021. godine, a ne može se pohvaliti sjajnom statistikom. Naprotiv, brojevi su poražavajući, posebno kada je Euroliga u pitanju.

U elitnom evropskom takmičenju odigrao je samo 11 minuta i 46 sekundi (Zenit - 1:40 minuta, Olympiacos - 1:53, Maccabi - 3:28, Crvena Zvezda - 4:45). I za to vrijeme nije ubacio nijedan poen, ubilježio je dva skoka i jednu asistenciju.

Mnogo bolju statistiku ima u šampionatu Turske, gdje je odigrao pet utakmica i postigao 67 poena (13,4 po utakmici). U prosjeku ostavrio je 4,6 skokova i 4,2 asistencije po utakmici.

Ipak, problem je što Musa u posljednje vrijeme ne igra ni u domaćem prvenstvu. Posljednji meč za Efes odigrao je 14. marta (Maccabi u Euroligi), a dva dana prije toga igrao je i turskom šampionatu protiv Gaziantepa. Nakon toga, više nije bio u zaspisniku.

Klub se nije oglasio da li je u pitanju povreda, odnosno opravdani izostanak iz ekipe ili na njega ne računa trener Ergin Ataman.