open-navfaktor-logo
search
Savez potvrdio
I turska Super liga odredila datum za nastavak sezone
Takmičenje u turskim fudbalskim ligama nastaviće se tokom ljeta 2020. godine, tačnije najjača Supr liga trebala bi ponovo početi 12. juna, objavio je u srijedu Fudbalski savez Turske (TFF), prenosi Anadolu Agency (AA).
06.05.2020. u 14:57
get url
text

- Za sada smo odlučili ponovo pokrenuti turske fudbalske lige, koje su ranije suspendovane zbog koronavirusa, poput Super lige, prve, druge, treće i amaterske lige u sedmici 12, 13. i 14. juna - rekao je Nihat Ozdemir, predsjednik TFF-a, dodajući da su napravili mapu puta uzimajući u obzir sve uvjete.

Kazao je da savez sada ima drugačije scenarije kako da se nosi s pandemijom koronavirusa, a da fudbalski akteri ne bi bili oštećeni.

Ozdemir je rekao da će se savez Ministarstvo zdravstva Turske obavijestiti da se utakmice igraju po novom utvrđenom rasporedu i dodao da će ministarstvo zajedno sa Turskim naučnim komitetom utvrditi uvjete pod kojima je to moguće realizovati.

Naglasio je da će se utakmice turskih liga igrati bez prisustva publike. Ozdemir je istakao da je cilj da se u Turskoj završi fudbalska sezona 2019/20, uz podršku svih javnih službi.

On je izrazio nadu da će fudbalska takmičenja završiti do kraja jula, te da će osvajači šampionskih pehara biti odlučeni na terenu. Kazao je i kako se nada da će Olimpijski stadion Ataturk u Istanbulu biti domaćin finala Lige šampiona augustu ove godine.

U martu je Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) odgodilo tri evropska finala, uključujući i završni duel Lige šampiona, kao odgovor na globalnu pandemiju koronavirusa. Finale Lige šampiona prvobitno je bilo zakazano za maj 2020. godine, ali su sva UEFA-ina takmičenja suspendovana.

Sportski događaji širom Turske suspendovani su 19. marta kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa, koji je odnio skoro 258.000 života širom svijeta.

Turski superligaši Fenerbahče, Galatasaray, Bešiktaš i Trabzonspor najavili su da će ove sedmice nastaviti s treninzima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.