Protokol o izdvajanju sredstava za ovu namjenu u ime Općine Centar potpisao je načelnik Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić, saopćeno je iz općinske Press službe.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti.

- Prošle sedmice smo sredstva za nabavku respiratora donirali Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Također, pokrenuli smo proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U punom kapacitetu kao društveno odgovorna lokalna zajednica stojimo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić su iskoristili priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju sva nepotrebna kretanja, a posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima.