open-navfaktor-logo
search
Italijan priznao
I nije tako zločast: Balotelli poslušao savjet majke i vratio se "kući"
Mario Balotelli, napadač italijanske Brescije, izjavio je da je prvo razgovarao s majkom i nakon toga odlučio u kojem klubu će nastaviti karijeru, prenosi Anadolu Agency (AA).
06.02.2020. u 13:51
get url
text

Bivši igrač Intera i Milana vratio se u Italiju iz francuske Ligue 1 prošlog ljeta, gdje je nastupao za Marseille, od kada je postigao pet golova u 15 utakmica.

Priznao je da je prvo s majkom detaljno razgovarao o odluci da se vrati "kući" u "svoj grad" nakon čega je odlučio da će se vratiti "na godinu".

- Imao sam i neke druge ponude, ali kada se pojavio šef Brescije Massimo Cellino, razgovarao sam s majkom. Bila je presretna, čak se i rasplakala od sreće - kazao je Balotelli za Corriere dello Sport.

Istakao je kako je i sam veoma sretan u ovom italijanskom gradu gdje je i napravio prve fudbalske korake.

- Brescia je moj grad i zato sam odlučio da dođem ovdje. Ovdje ostajem godinu, a nakon toga ćemo vidjeti šta dalje - dodao je 29-godišnji napadač.

Napomenuo je da je za njega bila zainteresovana i Verona, ali, kako je kazao, nije želio propustiti priliku da igra i živi u Bresciji.

Karijeru je počeo 2006. godine u Lumezzaneu, klubu iz istoimenog grada koji se nalazi u provinciji Brescia. Kasnije je igrao za Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nicu i Marseille.

U dresu reprezentacije Italije je upisao 36 nastupa i postigao 14 golova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.