open-navfaktor-logo
search
Tri opcije
I FSBiH se pita: Rusmir Cviko otkrio koji bi termin najviše odgovarao Zmajevima u baražu za EURO
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine plasman na Evropsko prvenstvo pokušat će izboriti kroz baraž, a u polufinalu naš tim će biti domaćin Sjevernoj Irskoj.
09.05.2020. u 18:46
get url
text

Ovaj meč trebao se igrati 26. marta, ali je odgođen zbog koronavirusa. Još nije utvrđen novi termin.

Prema posljednjim informacijama odluku bi trebao donijeti Izvršni odbor Evropske fudbalske federacije (UEFA) na sjednici koja je zazakana za 27. maj. U "igri" su tri termina za odigravanje polufinalnih i finalnih susreta (septembar - oktobar, oktobar - novembar ili samo novembar), a o svemu bi se trebao izjasniti i FSBiH.

- Nama bi najviše odgovaralo da se igra u novembru - rekao je za Faktor Rumir Cviko, trener u stručnom štabu Zmajeva, dodavši:

- Razgovarali smo o tome i stručni štab bi volio kada bi imao priliku da prije baraža okupi reprezentaciju i da odigramo jednu ili dvije prijateljske utakmice. Značilo bi nam to mnogo i vjerujem da će selektor u dogovoru sa ljudima u Savezu u UEFA-u dostaviti nevembar, kao termin koji bi nama najviše odgovora. Savez i predsjednik Elvedin Begić uvijek su nam izlazili ususret, imali smo apsolutnu podršku i nema razloga da tako ne bude i sada - naglasio je Cviko.

Otkrio je kako su završeni online treninzi sa našim repezentativcima.

- U četvrtak smo imali posljednji online trening. Većina reprezentativaca je već počela trenirati u klubovima, tako da nema svrhe da radimo ove treninge. Koristilo nam je to što smo okupljali i družili, jer smo ostvarili dobro saradnju i dodatno se upoznali - istakao je Cviko.

Najavio je da će stručni štab pratiti formu naših, ali i reprezentativaca Sjeverne Irske, kada se sezone nastave.

- Vjerujem da će se otvoriti i granice i da ćemo moći gledati naše reprezentativce na djelu. Sve ovo sa koronavirusom je umnogome poremetilo i naše planove. Niko od igrača nije u optimalnoj formi i stoga bi bilo najbolje da se baraž igra u novembru. Vjerujem da bi do tada uspjeli da se okupimo i odigramo bar jednu prijateljsku utakmicu, jer bilo bi zaista teško kada bismo imali samo tri dana za pripreme, kao što je to trebalo biti sada u martu - naglasio je Cviko.

Zmajevi će u polufinalu igrati protiv Sjeverne Irske, a u slučaju pobjede u finalu će biti domaćini boljem iz duela Slovačka - Republika Irska.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.