open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
I danas vruće, temperatura do 40 stepeni
Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano i vruće. U poslijepodnevnim satima uz umjeren razvoj oblačnosti na području Krajine se mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom.
06.08.2022. u 08:40
get url
text

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 32 i 38, na jugu Hercegovine i do 40 stepeni.

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama, jutarnji sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Opasnost od utjecaja visokih temperatura na ljudsko zdravlje bit će prisutna na jugu zemlje što će uzrokovati relativno nepovoljne biometeorološke prilike.

Poželjno je umanjiti aktivnosti i prilagoditi ih dijelovima dana kada će biti niže temperature, obzirom da će biti vruće i sparno, a rizičnijim kategorijama ljudi, osobito hroničnim kardiovaskularnim bolesnicima savjetujemo oprez. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, naročito na izletištima i planinama.

Sutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 30 do 35, na jugu do 38 stepeni.

U ponedjeljak će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, lokalno sa kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.