open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
I danas sunčano i toplo, u srijedu naoblačenje
Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle.
31.10.2022. u 07:54
get url
text

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

Uz povoljne biometeorološke prilike, tegobe kod osjetljivih osoba neće biti suviše izražene. Mjestimična magla i niže temperature mogu kod hroničnih bolesnika uzrokovati manje probleme. Obzirom da će danju biti dosta toplije u odnosu na svježiji jutarnji period, naročito u unutrašnjosti, poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Također, ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima.

U Bosni i Hercegovini preovladavat će sutra sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U srijedu u našoj zemlji će biti povećanje oblačnosti sa zapada koja će usloviti umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Vjetar slab, prijepodne jugozapadnog smjera, a u drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever.
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24 stepena.

U četvrtak će biti oblačnije prijepodne. Sunčanije u drugom dijelu dana. Novo naoblačenje se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam stepeni, na jugu do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu do 22 stepena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.