open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
I danas se očekuju sniježne padavine
Jutros je pretežno oblačno u Krajini i dijelu centralne i sjeverne Bosne. U većem dijelu zemlje je pretežno vedro.
23.01.2022. u 08:10
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -16; Bugojno -13; Zenica -11; Sokolac i Tuzla -10; Sarajevo -9; Srebrenica -8; Doboj -7; Bijeljina i Livno -4; Banja Luka, Prijedor i Sanski Most -3; Gradačac -2; Bihać i Trebinje -1; Mostar 0; Neum 1°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 951hPa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

Danas u Bosni postepeno naoblačenje prije podne. Uglavnom će padati snijeg, a u nizinama može padati i susnježica. Većina padavina je na području Krajine i centralne Bosne. U Hercegovini vedro prije podne. Povećanje oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim satima slab snijeg može padati na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 8°C.

U Sarajevu postepeno naoblačenje prije podne. Slab snijeg je moguć u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko -3°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.