open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
I danas oblačno sa grmljavinom i pljuskovima
U većem dijelu Hercegovine i jugozapadu Bosne jutros je sunčano. Pretežno oblačno je u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine.
19.08.2020. u 08:02
get url
text

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 7; Livno 12; Ivan Sedlo i Sokolac 13; Bihać i Drvar 15; Bugojno, Grude, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 16; Banja Luka, Doboj, Srebrenica i Tuzla 17; Trebinje i Zvornik 18; Bijeljina i Gradačac 19; Mostar i Neum 20°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 939Pa, za 5hPa je manji od normalnog i ne mijenja se. 

Danas se u većem dijelu zemlje lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Uz grmljavinske oblake može biti i jačih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima je moguć pljusak sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.