open-navfaktor-logo
search
Do 29. marta
I danas gužve u Beogradu: Veliki broj građana BiH u redovima za vakcinisanje
Veliki broj građana iz Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije danas je došlo da se vakciniše protiv koronavirusa u Beograd, gdje do 29. marta traje vakcinacija stranih državljana.
27.03.2021. u 15:20
get url
text

Neki od njih prijavili su se preko srbijanske eUprave i dobili termin za vakcinaciju, dok su drugi došli neprijavljeni u nadi da će, kao i državljani Srbije, dobiti vakcinu AstraZeneka za koju nije potrebno prijavljivanje.

Najveći broj njih od ranog jutra čeka svoju dozu vakcine na Beogradaskom sajmu i kažu da su se odlučili na put u Beograd jer smatraju da u njihovoj zemlji neće skoro stići na red za vakcinisanje.

Žena iz Sarajeva rekla je da se u Beogradu vakciniše jer za to nema priliku u svojoj zemlji.

- Prijavila sam se na link koji je ponudila Vlada Republike Srbije - rekla je ona.

Muškarac iz Banje Luke rekao je da je na vakcinaciju došao neprijavljen.

Na pitanje zašto se vakciniše u Srbiji, rekao je:

- Pa zato što ne znamo kada bismo mogli da dođemo na red u Republici Srpskoj.

Jedan Sarajlija kazao je kako je na vakcinaciju došao bez prethodne najave.

- Došao sam bez prijave, zato što u Sarajevu nemam prilike da to uradim. Kad smo ulazili u Srbiju čekali smo 15-ak minuta, a ovde čekamo od 9 sati - rekao je on.

Na Beogradskom sajmu se danas, kao i jučer, redovno vakcinišu građani Srbije i privrednici iz Crne Gore, a redovi su duplo veći nego prethodnih dana na svim punktovima.

Zbog vijesti o gužvama oglasio se i direktor Kancelarije za eUpravu Mihailo Jovanović i pozvao građane iz susjednih zemalja koji nemaju zakazan termin za vakcinaciju, da ne dolaze u Srbiju, jer neće biti vakcinisani.

On je podsjetio da je stranim državljanima bez boravka također omogućeno da se prijave elektronski i da će oni koji su dobili termin biti vakcinisani.

Vakcinacija protiv korone u Beogradu
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.