open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
I danas će biti vruće, poslijepodne pljuskovi i grmljavina
Najviša dnevena temperatura danas će se kretati do 36 stepeni
13.06.2019. u 07:58
get url
text
Vrijeme, vrućine

Danas će u našoj zemlji biti sunčano i vruće. Poslijepodnevni lokalni pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu od 19 do 23, a najviša dnevna od 30 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dutra će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 28 do 35, na jugu i sjeveru do 37 stepeni.

U subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu od 18 do 23, a najviša dnevna od 30 do 37 stepeni.

U nedjelju će doći do povećanja malo oblačnosti, pa će biti nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 18 do 24, a najviša dnevna od 27 do 34, na jugu i sjeveru koji stepen i viša.

Što se tiče biometeoroloških prilika, tokom prijepodneva ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplog zraka, izraženijeg porasta temperatura i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije. Neka ne pretjeruju sa aktivnostima. Moguće su meteoropatske reakcije poput umora, glavobolje, nervoze, malaksalosti. Opšta slika bit će lošija na sjeveru zemlje i u Posavini.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.