open-navfaktor-logo
search
Neće glasati...
I akter afere "Dva papka" će opstruirati rad Vijeća ministara BiH
Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović potvrdio je danas da će učestovati u radu Vijeća ministara BiH, ali neće glasati za odluke koje budu uvrštene u dnevni red.
13.02.2020. u 15:40
get url
text

Nakon najave iz RS-a da će njeni predstavnici u institucijama BiH obustaviti rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH, dok ne bude usvojen zakon o Ustavnom sudu BiH u čijem sastavu ne bi bilo stranih sudija, Mitrović je novinarima u Banjoj Luci potvrdio da će njegov radni dan i dalje biti uobičajen, ali da neće glasati o bilo kojoj odluci Vijeća ministara.

-U ovom trenutku neću glasati - dodao je Mitrović.

Za Mitrovića je šira bh. javnost saznala 2014. godine kada je objavljen snimak na kojem Željka Cvijanović, sadašnja predsjednica entiteta RS, govori o kupovini zastupnika u NSRS-u radi formiranja parlamentarne većine. U razgovoru između nje i još jedne osobe se govori o kupovini "dva papka". Kasnije se ispostavilo da su akteri te priče tadašnji zastupnici u NSRS-u Ilija Stevančević i Vojin Mitrović koji su dali podršku vladajućoj većini. Mitrović i dalje daje podršku vladajućima u RS-u, pa i u blokadi institucija Bosne i Hercegovine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.