open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Husref Musemić, trener Sarajeva: Spremni smo za Celtic, Škoti su favoriti
Trofejni škotski klub favorit je u ovom dvomeču, ali u Bordo taboru nadaju se da mogu pružiti dostojan otpor
08.07.2019. u 18:04
get url
text

Fudbaleri Sarajeva spremni su za prvu utakmicu prvog pretkola Lige evropskih prvaka, koji će sutra od 19.45 sati odigrati na Koševu protiv slavnog Celtica. 

Trofejni škotski klub favorit je u ovom dvomeču, ali u Bordo taboru nadaju se da mogu pružiti dostojan otpor. 

-  Ne igra se često sa Celticom i ekipama na ovom nivou. Privilegija je biti akter jedne ovakve utakmice. Pokušat ćemo dati maksimum. I mi smo,  kao i oni, u pripremnom periodu. Oni su favoriti, vidjet ćemo šta će biti. Nadam se da smo nešto naučili iz duela sa Atalantom. Ekipa će biti izmjenjena u odnosu na onu koja je završila sezonu. Za ovakve utakmice se živi. Igrači moraju biti strpljivi, poslušati sve naše upute i iskoristiti ono što su vidjeli na videu - rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba FK Sarajevo.

{$galerijaFotografija}

Musemić je kazao i kako u glavi već ima sastav, no karte nije želio otkrivati, a problem su mu predstavljale i povreda nekolicine fudbalera.

- Riješili smo to. Dupovac, Letić, Stanojević i Pidro su povrijeđeni. Neće igrati, imamo problema, ali mislim da će svaki igrač koji bude igrao dati svoj maksimum. Nema dilema osim na jednoj poziciji ali ćemo i to riješiti - poručio je Musemić.
 
 Na pitanje zašto je Celtic favorit Musemić je odgovorio:

- Nismo se predali, ali treba biti realan i reći da su oni favoriti. Međutim ne mora značiti da će tako biti i na terenu.
 
 - Šef je rekao da su oni favoriti, ali to ne znači da su već prošli. Sportski se nadati pozitivnom rezultatu. Svi smo svjesni šta ova utakmica donosi i nadam se dobrom rezultatu - kazao je kapiten Sarajeva Krste Velkoski.

Iskusni Makedonac je kazao kako je atmosfera među fudbalerima na visokom nivou.

- Naravno da će nam biti čast igrati pred punim tribinama. Atmosfera je jako dobra, odradili smo dobre pripreme, dat ćemo sve od sebe da se u ovoj utakmici radujemo sa našim navijačima - dodao je Velkoski.
 
 Utakmicu na Koševu sudit će Glenn Nyberg iz Švedske, a asistirat će mu zemljaci Daniel Wärnmark i Mahbod Beigi. Četvrti sudija je Mohammed Al-Hakim, također iz Švedske. 

Press FK Sarajevo
1 od 2
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.